Menu

Tips van Marloes om je koffer in te pakken

Ga jij bijna op vakantie en zie je nu al op tegen de inpak stress? Marloes vertelt welke items zeker niet in je koffer mogen ontbreken. Zo wordt inpakken een makkie!

Wat ik vaak doe is een paar setjes onderkleding en bovenkleding inpakken die ik steeds anders combineer. Ik laat je in het volgende filmpje vakantie items zien die op verschillende manieren gecombineerd kunnen worden. Zo kan ik de off-shoulder top van Only zowel op een korte als een lange broek dragen en ook het leuke t-shirt van Amsterdams Blauw met de hartjes kan prima op een denim short in plaats van de lange broek. Over de maxi dress draag ik eventueel een spijkerjasje en ik neem vaak twee strandjurkjes mee zodat ik die kan afwisselen.

Zo pak je je koffer slim in!

Goed voorbereid op reis gaan vind ik super belangrijk want als ik iets echt niet wil, is voor onaangename verassingen komen te staan! Daarom zet ik 10 slimme tips voor je op een rijtje:

1. Maak een lijstje.
Het is heel handig om een lijstje met spullen die je wilt meenemen te maken voordat je begint met het inpakken van je koffer. Door een lijstje te maken hou je een goed overzicht op wat je allemaal meeneemt en neem je dus niet te veel of te weinig spullen mee! Bovendien kom je er op deze manier ook snel achter of je iets vergeten bent. Heb je bijvoorbeeld gedacht aan je opladers? En heb je je zonnebril wel ingepakt? Juist. Echt een inpaklijst maken dus!

2. Zware kleding
Een jeans, een mooi colbertje of stevige wandelschoenen zijn vaak relatief zwaar in vergelijking met zomerse jurkjes, dunne shirtjes en badkleding. Wil je deze items toch meenemen op reis? Trek ze dan aan het vliegtuig. Zo bespaar je ruimte en – heel belangrijk –  gewicht in je koffer.

3. Handdoeken
Je kent het wel: met veel moeite prop je die reusachtige strandhanddoek in je koffer om er vervolgens in het hotel achter te komen dat badlakens klaarliggen. Voorkom dit door vooraf te informeren bij het hotel of ze beschikken over (bad)handdoeken. Want geen handdoeken betekent meer ruimte voor zomerse outfits of leuke souvenirs!

4. Meest gebruikt = bovenop
Leg de spullen die je het meest gebruik bovenop je andere bagage. Zo is het erg handig om je toilettas boven op de rest van je spullen te leggen, zodat je hier na aankomst indien nodig makkelijk bij kan zonder eerst je hele tas te moeten doorzoeken. Dit geldt natuurlijk ook voor bijvoorbeeld je lenzen of een lekkere reep chocolade.

5. Pak kleding in die past bij je bestemming
Te warme kleding inpakken als je naar een tropisch oord gaat, heeft weinig zin en hetzelfde geldt voor te koude kleding als je gaat wintersporten. Pak daarom kleding in die past bij de reisbestemming waar je naartoe gaat.

6. Kleding oprollen
Deze tip gaat je zo veel ruimte besparen in je koffer, dat je misschien wel twee extra boeken mee kan nemen! Door je kleding op te rollen, past der veel mee in je koffer. Bijkomend voordeel is dat je kleding onderweg niet kreukt. Een win win situatie dus. Probeer het maar!

7. Schoenen
Schoenen slokken de ruimte in je koffer op, dus neem vooral niet je hele collectie mee. Ga voor goede schoenen, slippers en chique schoenen voor het geval je gaat dineren of stappen. Om de ruimte in je koffer optimaal te benutten kun je de schoenen volstoppen met sokken en onderbroeken!

8. Telefoonopladers en andere elektronische apparaten
Opladers en stekkers zijn van die dingen die je altijd mee moet hebben. Vaak slingeren ze door je hele koffer heen en dat is niet handig. Probeer je laders daarom weg te stoppen achter een zijvak of pak ze in langs de randen van je koffer. Op deze plekken blijven ze goed op hun plek, waardoor je niet telkens hoeft te zoeken!

9. Wees streng voor jezelf
Heb je dat die ene broek echt nodig, of ga je die toch nooit aan doen als je eenmaal op de plaats van bestemming bent. Wanneer je te veel meeneemt heb je op vakantie last van een overvolle koffer. Dit is natuurlijk nooit fijn en heel onhandig! Probeer het aantal kledingstukken dat je meeneemt af te stemmen op het weer en het aantal dagen dat je weggaat. Dit resulteert in een lichtere, nettere koffer en bespaart je bovendien heel wat moeite!

10. Boeken
Ben jij een echte boekenwurm en sta jij ieder jaar weer voor het dilemma: welk boek laat ik thuis? Dan is een E-reader misschien een idee. Dit elektronische boek is klein, licht en biedt ruimte aan al jouw favoriete boeken.

Marloes Velderman skank

Marloes Velderman

Ik laat me graag door mode inspireren zodat ik ook een inspiratie kan zijn voor anderen. Het is heerlijk om de klant vol zelfvertrouwen in het mooiste setje te zien vertrekken!

Personal Fashion Stylist
Inspirator

Meer uit deze categorie

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×