Wij maken gebruik van cookies

Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze cookies. Voor meer informatie kun je kijken bij ons cookie- en privacybeleid.

Ik begrijp het
Menu

Oranje Tompoucen 🇱🇺

“Fiets nog even naar de supermarkt, ik heb een boodschappenlijstje”

Denk jij bij Koningsdag ook aan de oranje tompoucen van de Hema? Ik maak ze liever zelf, dan blijft het altijd een verrassing hoe ze eruit gaan zien :-). Omdat de voorspellingen niet al te best zijn, is het misschien leuk om het zelf eens te proberen. Ik heb een super recept.

“En wanneer ze goed lukken weet ik zeker dat je er niet vanaf kunt blijven.”

Ingredienten:

– 4 plakken bladerdeeg.
– 3 eidooiers.
– 250 ml volle melk.
– 1 theelepel vanille essence.
– 50 gram suiker.
– 25 gram bloem.
– 250 ml slagroom.
– 75 gram poedersuiker.
– beetje water.
– oranje voedsel kleurstof.

We beginnen met het maken van de bakkers room, dit kan eventueel al de avond van te voren.

Roer in een schaaltje de bloem door de eidooiers. Als het geen papje wordt, voeg dan wat melk toe. In een pannetje kook je de melk met vanille essence en suiker. Wanneer dit kookt voeg je de melk beetje bij beetje toe aan het eiermengsel, blijf goed doorroeren. Dit doen we om ervoor te zorgen dat de eieren niet gaan stollen.

Wanneer je alle melk hebt toegevoegd doe je het gehele mengsel terug in de pan en zet je het terug op het vuur. Breng dit al roerend aan de kook. Kook dit voor ongeveer 5 minuten of totdat het de gewenste dikte heeft.

Koel de room al roerende af, zet ik de pan in wat koud water. Als het afgekoeld is zet je het in de koelkast met een plastic folie erover heen totdat je het nodig hebt.

Haal de bladerdeeg uit de diepvries en laat het ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijdt de bladerdeeg door de helft en leg het op een beklede bakplaat. Bak voor 15-20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Klop de slagroom stijf en meng dit door de bakkers room.

Maak het glazuur door een beetje water toe te voegen aan de poedersuiker, zorg ervoor dat deze niet te waterig wordt. Voeg de kleurstof toe totdat je de gewenste oranje kleur hebt bereikt.

Nu is het dan eindelijk tijd voor het maken van de tompoucen. Snijdt de bladerdeeg open. Op de ene helft komt de banketbakkersroom met slagroom. Wil je het mooi verdelen over de bladerdeeg? Kies er dan voor om het in een spuitzak te doen, heb je dat niet dan kan het ook met een lepel. Op het andere stuk bladerdeeg smeer je het glazuur. Leg de helft met glazuur op de helft met banketbakkersroom en klaar zijn je eigengemaakte tompoucen.

Probeer er nu 5 minuten naar te kijken 🙂

 

Liefs Marloes

 

Meer uit deze categorie

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×