Menu

Door deze kleuren lijk je bruiner

Of je nu een bleke huid hebt of juist gezegend bent met een prachtige bruine huid… het is zomer en daarom dragen we graag de kleuren waardoor we bruiner lijken (alle beetjes helpen, toch?). Met een zongebruinde huid kun je heel wat meer kleuren aan. Zo staan legergroen, zalmtinten en gebleekt denim plots tien keer beter. Maar het werkt in sommige gevallen ook andersom. Van die kleuren die een trucje met je uithalen, en je huid optisch nóg bruiner laten lijken. Om je een handje te helpen hebben we de tips voor je op een rijtje gezet.

Koele ondertoon

Om te ontdekken of je huid een koele of warme ondertoon heeft stel je jezelf de volgende vraag: staan zilveren sieraden je beter dan gouden varianten? Zo ja, dan heeft je huid een koele ondertoon. De kleuren waardoor jouw huid bruiner lijkt zijn onder andere koraaltinten, blauw en fuchsia. Maar ook paars en dieproze staan jou goed!

Warme ondertoon

Staan goudkleurige sieraden je beter? Dan heeft je huid een warme ondertoon. Kleuren zoals turquoise, olijfgroen, okergeel, zalmroze en perzik werken goed voor jou. Vergeet vooral je goudkleurige sieraden niet en onthoud altijd deze gouden regel: voor welke bruin-activerende kleur je ook gaat; zorg ervoor dat-ie direct tegen je huid aan zit, anders vervalt het hele effect. Een top in een ‘verkeerde’ kleur, met een klein kraagje in een ‘goede’ kleur, doet meteen al de truc. Maar andersom ook: een top in de ‘goede’ kleur doet niets meer voor je zodra er een verkeerd gekleurd kraagje op zit. Voor een maximaal effect houd je je kleding verder rustig, liefst met effen stoffen in plaats van prints.

Neutrale ondertoon

Heb je het idee dat zowel goud als zilver je goed staat? Dan is het heel goed mogelijk dat jij een mix van beide bent en je ondertoon dus neutraal is. Good news: eigenlijk kun jij bijna alle kleuren hebben! Als je van jezelf een hele lichte huid hebt dan kun je beter niet gaan voor effen zwart of wit, hierdoor wordt je lichte huid namelijk extra geaccentueerd (tenzij je dat wilt natuurlijk!).

Denk daarnaast ook aan de details! Steek je getinte benen eens in witte of pastelkleurige sokjes. Geeft een fris contrast! En draag sieraden en sjaaltjes in de kleuren die jou het mooist uit de – bruine – verf laten komen, net als pastelkleurige nagellak en koraalrode of oranje lippenstift :).

Janneke de Wilde skank

Janneke de Wilde

Ik zet graag alle mogelijke manieren in om mensen te inspireren met mode, van een persoonlijk advies in de winkel tot een stijl blog op de website. Daarnaast hoop ik met mijn enthousiasme en plezier er elke dag weer een feestje van te kunnen maken.

Personal Fashion Stylist
Creatieve schaker

Meer uit deze categorie

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×